VITRALII

„Nu există altă artă decorativă care să fie capabilă să ne capteze sufletele la fel de profundă ca vitraliul, deoarece lumina care se revarsă prin vitralii este chiar lumina colorată a soarelui, …… Aceasta este cauza efectului mistic, care emană din ferestrele ale catedralelor către noi, pentru că în contradicție cu orice pictură decorativă, al cărei suport este întotdeauna defunct și încremenit, lumina soarelui strecurată prin culorile sticlei produc o vibrație permanentă, sunt irizate și strălucesc, făcând ca efectul razelor prin aceasta să aibă efectul unui fenomen viu asupra noastră.”

– Roth Miksa

Să vă explic modul şi paşii pe care-i vom urma, împreună, pentru ca, în final, o lucrare de-a mea să ajungă la dumneavoastră în casă.

Pregătiţi-vă pentru prima discuţie şi scrieţi-mi un mail în care să vă exprimaţi, cât mai explicit dorinţa. Am spus „pregătiți-vă” pentru că va trebui să vă descrieţi foarte bine locuinţa, locul în care vom amplasa vitraliul şi ambientul înconjurător (mobilă, culori…). Destul de probabil că o să vă cer şi nişte poze.

În faza următoare voi desena o temă care să mi se pară potrivită cu cerinţele d-vs şi în acelaşi timp cu mediul în care-l vom aşeza. Subliniez aici că desenul nu va fi luat de pe „net” şi nu va fi extras dintr-o bibliotecă de programe, ci va fi desenul dumneavoastră.

Vestea bună este că până aici nu costă NIMIC. Puteți eventual să-mi stabiliți o limită superioară de preț.

Prețurile sunt în funcție de numărul și complexitatea lucrării, dimensiuni şi calitatea sticlei. Vă rog, de asemenea, nu comparaţi preţurile mele decât cu alte vitralii, adică puzzeluri din piese de sticlă colorată în masă asamblate în tehnica Tiffany sau cea a plumbului. Celelalte sticle decorative obţinute prin pictură cu răşini, aplicări de folii…. nu au aceeași calitate. Vitraliile : nu au faţa şi dos, în caz de zgâriere nu se strică cromatica lucrării şi în caz de spargere piesele crăpate nu cad din reţeaua metalică.

În cazul în care propunerea se pliază pe dorinţele dumneavoastră, vă voi putea face o ofertă în ceea ce priveşte preţul exact al lucrării. Dacă nu, lucrăm pe desen sau fac altă propunere. Mi-ar place să cred că decizia d-vs nu va fi influenţată de preţ.

Urmează : contract, plată avans, execuţie, montaj şi plata finală.

Ne auzim!